Kruisbergseweg 10 • 7255 AE Hengelo • 0575 461 947 • info@autoridderhof.nl

Verkoop nieuw

Verkoop nieuw

ga verder
Verkoop occasions

Verkoop occasions

ga verder
Reparatie & service

Reparatie & service

ga verder
facebook

Niels en Fons zijn 25 jaar bij Ridderhof

Tweetal viert jubileum in dienst van autobedrijf uit Hengelo

Door Luuk Stam

HENGELO – Op een platte wagen met daarop bijna de gehele inboedel uit zijn kantoor reden ze hem woensdagochtend in alle vroegte dwars door Hengelo naar de zaak aan de Kruisbergseweg. Niels de Greef (42) vierde zijn 25-jarig jubileum bij het Hengelose autobedrijf Ridderhof. Eerder dit jaar viel ook Fons Wiegerinck (64) die eer al ten deel.

De Greef behoort zo’n beetje tot de inventaris van dit Hengelose autobedrijf. Hij groeide weliswaar op in Zutphen, maar was al heel jong kind aan huis bij de familie Ridderhof. Sleutelen aan brommers was hier hobby nummer één. “Ik zeg altijd dat ik nog in de luiers zat toen ik hier kwam”, grapt hij. “Dat is iets overdreven, maar er scheelde niet veel aan.”

Als tiener ging hij op zaterdagen en in de vakanties in de garage aan de slag. Inmiddels is hij binnen het bedrijf al jaren de steun en toeverlaat van de ondernemende broers Arne en Frank Ridderhof. De Greef stuurt de collega’s in de werkplaats aan, doet de administratie, neemt telefoontjes op en onderhoudt contacten met bedrijven.

Zijn exacte functieomschrijving? Die is er niet. “Ergens anders zouden ze er misschien een naam op plakken, maar dat doen we hier niet”, zegt De Greef nuchter. Af en toe staat hij ook zelf nog aan een auto te sleutelen, want dat is toch waar het ook voor hem allemaal om begon: de liefde voor het vak. “En ik spring gewoon bij waar het nodig is.”

Dan de 64-jarige Wiegerinck. Hij was al jaren actief als monteur aan de overkant van weg, waar Bennie Wenting aanvankelijk zijn garage had. Toen Ridderhof hiernaartoe verhuisde, kwam Wiegerinck bij hen te werken. Hij roemt de werksfeer binnen het bedrijf. “En het bezig zijn met dat mechanische, dat heb ik altijd al mooi gevonden”, vertelt hij.

De Greef kon woensdag rekenen op een verrassing, maar ook het jubileum van Wiegerinck ging onlangs niet onopgemerkt voorbij. “Ik kwam hier ’s ochtends aan en er was helemaal niemand te zien”, blikt hij terug. “Toen schoten ze ineens vuurwerk af! Zaten ze me allemaal achter een auto op te wachten. Het is toch wel mooi dat er bij zoiets stil wordt gestaan.”

Grondlegger Ad Ridderhof is trots op de mannen. “Toen Niels hier kwam, was hij nog een kikkervisje”, vertelt de vader van Arne en Frank. “Het bedrijf is uitgegroeid, we zijn twee keer verhuisd (Ridderhof begon ooit aan de Bleekstraat, LS.) en Niels is er nog altijd bij. Dat zegt ook veel over het mooie team dat we hebben. We hebben hier alles voor elkaar over.”

Comments are closed.

Op zoek naar een bepaald model auto?

wij helpen bij uw zoektocht & maken een vrijblijvende offerte

ga verder

Proefrit maken?

maak direct een afspraak

ga verder

Auto Ridderhof is er trots op de beste deals te mogen aanbieden op het gebied van topkwaliteit producten en service.

Bekijk onze fantastische aanbiedingen op deze site of neem contact op met één van onze medewerkers via 0575 – 46 19 47.

Bepaal uw route

Bereken direct uw route

Openingstijden

Showroom Auto Ridderhof

Maandag t/m Vrijdag: 08:00-18:00 uur Zaterdag: 09:00-16:00 Zondag: gesloten

Aftersales

Maandag t/m vrijdag: 08:00-17:30 Zaterdag: Op afspraak Zondag: gesloten